Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η Λαϊκή Επιτροπή Λαυρεωτικής, καλεί του μικρούς μας φίλους σε μία ξεκαρδιστική θεατρική παράσταση την Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 6:30μ.μ στο Παλαιό Μηχανουργείο.
Η Είσοδος είναι ελεύθερη.


Η  ΑΣΠΡΗ  ΚΟΤΑ  είναι ισπανικό λαϊκό παραμύθι, το οποίο μιλάει με αφοπλιστική αφέλεια για τη σημασία της φύσης στη ζωή του ανθρώπου. Η  ΑΣΠΡΗ  ΚΟΤΑ  θέλει να ξεφύγει από το κοτέτσι και να παντρευτεί το βασιλιά. Μέσα στην άμετρη φιλοδοξία της κατατροπώνει, κάνοντας χρήση ενός μαγικού διαμαντιού, όλα τα στοιχεία της φύσης που συναντά στο δρόμο της προς το παλάτι. Όταν όμως καταλάβει, ότι αυτό την αφήνει εντελώς ακάλυπτη σ έναν κόσμο καθόλου φιλικό, ξανα-
θυμάται τα ζώα, τα φυτά και τα ποτάμια και τα ανακαλεί. Και τότε αυτά
ξαναδείχνουν τη δύναμή τους.

Αυτονόητος συμβολισμός για το σύγχρονο άνθρωπο…



                                 Η παράσταση, στην οποία περισσεύει το γέλιο, υλοποιείται με ηθοποιούς των ΣΚΑΡΑΒΑΙΩΝ, με ζωντανή μουσική και τραγούδι, ενώ η κότα και τα άλλα πρόσωπα του παραμυθιού παίζονται από κούκλες 90 cm με την τεχνική της Σχολής Βερολίνου:  ο μουσικός λ.χ. παίζει τις κούκλες με το κεφάλι!
Συνδυάζει την παράσταση ηθοποιών με το κουκλοθέατρο.
Τα τραγούδια της παράστασης ακολουθούν την παράδοση της παλιάς καλής Ελληνικής Επιθεώρησης και, φλερτάροντας με πασίγνωστες μελωδίες, προκαλούν ένα εξωτικό ξάφνιασμα.
Η Σκηνοθεσία, κάνοντας χρήση ελεύθερα των παλιών και των νεότερων εργαλείων του θεάτρου με παιδική αφέλεια, οδηγείται σε μια μοντέρνα performance, που αναδίδει κάτι απ’ την ατμόσφαιρα του τσίρκου!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου